home.waarnemingen.prikbord+nieuws.activiteiten.afdeling.werkgroepen.links.
- Roden
instituut voor natuureducatie en duurzaamheid
        contact                    redactie                   zoeken
contact
redactie
zoeken

De hoofddoelstelling van het IVN is Natuur- en Milieueducatie. Het zijn in dit verband vooral de excursies, buiten in de vrije natuur, onder leiding van IVN-natuurgidsen waarmee het IVN alom bekendheid geniet bij het grote publiek (zie voor meer informatie hierover onder de werkgroep Natuurgidsen op deze website).

Naast die buitenactiviteiten biedt het IVN echter nog diverse andere mogelijkheden aan om meer aan de weet komen over diverse natuur- en milieuonderwerpen. Een van die mogelijkheden is het bijwonen van een lezing of presentatie. Dit kan zeker interessant zijn voor mensen die wat moeilijker ter been zijn en/of voor wie een buitenexcursie lichamelijk te zwaar is.

 

Enkele keren per jaar wordt er een zogeheten 'PuurNatuur'-avond gehouden, waarbij voor een breed publiek een (vaak externe) deskundige wordt uitgenodigd om een presentatie te verzorgen over een be-paald onderwerp. Te denken valt daarbij aan onderwerpen als 'Vlinders van Drenthe', 'Kerkuilen', 'Amfibieën en Reptielen in Nederland', 'Zwerfstenen van Drenthe' of 'Grote Grazers in de Natuur'.

 

De PuurNatuur-avonden worden in ieder geval twee keer per jaar gehouden, één keer in het eerste kwartaal en één keer in het laatste kwartaal van het jaar. Daarnaast kunnen naar aanleiding van onder-werpen die op een bepaald moment in de actualiteit zijn nog één of meer extra avonden worden ingelast.

 

De aankondigingen van de PuurNatuur-avonden zijn steeds te vinden in de regionale kranten (d.m.v. een persbericht en/of plaatsing in de eventueel aanwezige activiteitenagenda). Ook worden de avonden bekendgemaakt op deze website. Daarnaast worden de (vaste) avonden ook vermeld en toegelicht in ons Verenigingsblad PuurNatuur (zie onder 'PuurNatuur' of onder 'Activiteiten' elders op deze website).

Doelstelling & achtergrond